Äitienpäivä Suomessa: Päivämäärät ja Kauniit Kukat Lahjaksi

Äitienpäivä juhlistaa äitejä vuosittain, ja sen päivämäärä vaihtelee eri maissa. Suomessa tämä juhlapäivä osuu toukokuun toiselle sunnuntaille ja on samalla virallinen liputuspäivä.

Perinteet vaihtelevat perheittäin, sisältäen esimerkiksi aamiaisen tarjoamisen äidille sängyssä tai itsetehdyn kortin antamisen. Kortteihin liitetään usein äitienpäivärunoja tai -värssyjä. Viime aikoina myös äitienpäivälounaat ja -brunssit ovat kasvattaneet suosiotaan. Valkovuokkojen kerääminen äideille on ollut pitkäaikainen perinne. Tasavallan presidentti palkitsee ansioituneita äitejä äitienpäivänkunniamerkeillä valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa. Myös isoäidit otetaan huomioon juhlinnassa.

Äitienpäivän historia Suomessa ulottuu 1910-luvun lopulle. Ensimmäinen äitienpäiväjuhla järjestettiin vuonna 1918 Alavieskan kansakoululla. Suomen naisliitto alkoi järjestää äitienpäiväjuhlia ympäri Suomea vuodesta 1919 lähtien.

Äitienpäivän ajankohta vakiintui toukokuun toiselle sunnuntaille vuonna 1927, ja vuonna 1947 siitä tuli virallinen liputuspäivä.

Suomessa äitienpäivää vietetään toukokuun toisena sunnuntaina. Tutustu tuleviin äitienpäivän päivämääriin ja löydä inspiraatiota kauniista kukista äitienpäivälahjaksi. Kukat ovat klassisia ja huomaavaisia eleitä, jotka tekevät vaikutuksen äitiin.

Suomessa äitienpäivää juhlitaan vuosittain toukokuun toisena sunnuntaina. Tämä on merkittävä päivä, jolloin korostetaan äitien ja äitiyden merkitystä sekä keskitytään perheeseen. Äitienpäivä tarjoaa lapsille tilaisuuden osoittaa rakkauttaan ja arvostustaan äitiään kohtaan. Yksi perinteinen tapa ilmaista kiitollisuutta on antaa äidille kauniita kukkia.

 

 

Päivämäärät tuleville äitienpäiville Suomessa:

Sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Sunnuntai 11. toukokuuta 2025

Sunnuntai 10. toukokuuta 2026

Sunnuntai 09. toukokuuta 2027

Sunnuntai 14. toukokuuta 2028

Kukkien valinta äitienpäivälahjaksi voi joskus olla haasteellista, mutta on olemassa muutamia kukkia, jotka ovat itsestään selviä valintoja, kuten neilikat ja ruusut. Ruusut ovat erityisen suosittuja, oli valinta sitten punaisia rakkauden symboleja tai valkoisia, jotka välittävät kunnioitusta. Nämä kukat ovat klassisia ja pitkäikäisiä, mikä tekee niistä erinomaisia lahjoja äideille.

Kukkakaupat tarjoavat monia upeita vaihtoehtoja äitienpäiväksi. Nykyään voit löytää upeita verkkokukkakauppoja, jotka tarjoavat hämmästyttäviä tarjouksia ja toimituspalveluita äitienpäivää varten. Voit valita äidillesi täydellisen kukkakimpun, joka sopii hänen makuunsa ja persoonallisuuteensa.

Kaunis kukkakimppu on ennen kaikkea huomaavainen ele, joka tekee aina vaikutuksen äitiin. Se ilmaisee kiitollisuutta, rakkautta ja arvostusta äitiä kohtaan. Kukkien tuoma kauneus ja värit tuovat iloa äitienpäivän juhlaan.

Kun lähestytään äitienpäivää Suomessa, muista merkitä kalenteriisi oikea päivämäärä. Tämä on erityinen päivä, jolloin voit ilahduttaa äitiäsi kauniilla kukkalahjalla. Kukat ovat perinteinen ja huomaavainen ele, joka välittää tunteita ja ilahduttaa äitiä pitkään. Tutustu eri kukkavaihtoehtoihin ja löydä täydellinen kukkakimppu, joka tekee vaikutuksen äitiisi hänen ansaitsemallaan päivänä.Löydä Suomen parhaat kukkakaupat