NÄIN HOIDAT MATTOJA: Tekniikoita maton putsaamiseen ruukkujäljistä

Maton putsaaminen rätillä ja suihkupullolla

NÄIN HOIDAT MATTOJA: Tekniikoita maton putsaamiseen ruukkujäljistä

Jos matollasi on jälkiä kukistasi ja kukkaruukuistasi, niiden putsaaminen voi olla vaikea tehtävä ja tulokset ovat harvoin toivottuja.

Kuitenkin on tiettyjä todistettuja tuotteita ja tekniikoita jotka voivat auttaa sinua tässä tehtävässä ja ovat varmaankin saatavilla keittiössäsi.

1. Ruokasooda

Eräs tekniikka olisi käyttää markkinoiden käytetyintä tuotetta, joka puhdistaa lähes minkä tahansa, ruokasoodaa, se on loistava poistamaan tahroja.

Se ja jää toimivat hyvin poistamaan mattoon kiinnittyneen purkan. Annamme teille nyt muutaman muunkin vinkin ja tekniikan, joita voi käyttää mattojen puhdistamiseen.

Kukkia netistä - Tee kukkalähetys helposti ja nopeasti

2. Etikka

Etikka on todella mahtavaa, sillä se ei ole vain helppo hankkia, mutta myös helppo käyttää, mainittakoon vielä, että jokaisella varmaankin on jo pullollinen etikkaa kaapissaan.

Useimmat eivät tiedäkään, että etikka ei ole vain loistava poistamaan epämieluisia hajuja, vaan myös saamaan mattosi näyttämään paremmalta.

Mikäli sinulla on pahalta haiseva tahra matollasi, täytyy vain sekoittaa vettä ja omenasiiderietikkaa yksi yhteen ja hangata kosteaa rättiä mattoon. Jos uskot kankaan kestävän, voit myös kokeilla harjan kanssa todella päästäksesi kuituihin käsiksi ja poistaaksesi epämiellyttävän hajun.

Mikäli mattojesi värit ovat haalistuneet, eivätkä ne enää näytä kovin kirkkailta, tämänkin voi korjata etikalla. Ainoa ero on se, että sekoitat veteen kaksinkertaisen määrän omenasiiderietikkaa ja harjaat mattoa tällä sekoituksella. Neuvomme on, että myös imuroit maton harjaamisen jälkeen, koska sillä pääset eroon suurimmasta osasta pölyä ja likaa, joka on asettunut syvälle maton kuituihin.

3. Puhdistusaineet

Mitä tulee puhdistusaineisiin, ole tarkkana, jotta osaat valita vain sellaisia, jotka ovat harmittomia itsellesi, perheellesi ja lemmikeillesi, sekä luonnolle.

Et oikeasti tarvitse vahvoja kemikaaleja likaisten mattojen hoitamiseen, kun voisit hankkia ympäristöystävällisiä aineita, jotka ovat aivan yhtä tehokkaita.

Eräs toinen asia, joka kannattaa pitää mielessä puhdistusaineiden ja muiden kemikaalien kanssa mattoa putsatessa on se, että ohjeita tulee noudattaa tarkasti eikä mitään vaihetta saa skipata. Edellä mainitut ohjeet eivät ole vaihtoehtoisia, vaan ne pitää ottaa huomioon varsinkin kun omistat kalliita mattoja, joita et halua pilata.

Mikäli ohjeessa lukee tietty veden ja puhdistusaineen sekoitussuhde, kannattaa ohjeita seurata tarkasti, koska muuten riskinä on mattojen pilalle meno ja voit syyttää siitä vain itseäsi.Löydä Suomen parhaat kukkakaupat