Vinkkejä asunnon siivoukseen

Sillä aikaa kun puutarhanhoito pitää sinut kiireisenä, saatat ahdistua siitä, että et ole hoitanut talosi siivousta.

Talon siivoaminen voi olla vaikeaa, varsinkin jos on lapsia ja haluat tosissasi puutarhuroida kotona. Jokainen haluaa talonsa puhtaaksi ja siistiksi.

Kaiken pitäminen kasassa lapsia kasvattaessa voi vaikuttaa pelottavalta. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivät äidit pitäisi kotejaan puhtaina.

Talo täytyy pitää puhtaana terveen ja iloisen ympäristön saavuttamiseksi. Joskus on kannattavampaa työskennellä fiksusti, kuin että työskentelisi paljon.

Talon siivous voi vaikuttaa äideille mahdottomalta, mutta se on tehtävissä, kunhan seuraat muutamia vinkkejä.

1. Rutiini kuntoon

Talon putsaamisen pitäisi olla tavanomainen asia, ei kerran viikossa tehtävä. Kun asioita tekee säännöllisesti, käsillä oleva tehtävä pysyy pienempänä ja helpompana.

Tee siivoamisesta rutiini, kuten muutkin kotiaskareet. Kun siivoat usein, ei ole koskaan liikaa siivottavaa. Kiireisten äitien on vaikea löytää aikaa siivoukselle. Ei vain ole varaa käyttää siivoamiseen paljoa aikaa. Säännöllinen siivous on siis täydellinen ratkaisu sellaisille äideille. Voit tehdä kalenteriin listan siivousaskareista, jottet unohda mitään.

2. Jaa siivousvälineitä

Toinen tärkeä fiksun siivoamisen osuus. Työtä nopeuttaakseen kannattaa pitää siivousvälineitä eri huoneissa.

Jos pidät kaikkia välineitä samassa huoneessa, on vaikea liikkua niiden kaikkien kanssa. Pidä tärkeimmät tavarat eri huoneissa. Tällä tavoin siivoat nopeasti ja tehokkaasti. Sotku on toinen tärkeä osa siivoamista, se voi viedä suuren osan siivousajasta. Kannattaa järjestellä asoita samalla kun siivoaa. Näin säästyy paljon aikaa.

Kukkia netistä - Tee kukkalähetys helposti ja nopeasti

3. Järjestele lelut

Talo, jossa on lapsia, on oletettavasti täynnä leluja. Talo on vaikea siivota kunnolla, kun joka huoneessa lojuu pieniä leluja. Lelujen kerääminen vie myös paljon aikaa.

On paras järjestellä lelut, jotta siivous tuottaa parhaan tuloksen. Voit myös opettaa lapsiasi laittamaan lelut paikoilleen, kun he lopettavat leikkimisen. Lelujen puhdistaminen on myös tärkeää lapsen terveyden kannalta. Voit käyttää tähän pyykkipussia.

4. Käytä imuria

Pölynimuri on nopea tapa siivota talo. Lattioiden luuttuamisen sijaan käytä imuria. Lattioiden siivoaminen käsin voi olla suuri ja aikaa vievä työ.

Imurit antavat parhaan siivoustuloksen. Pidä huolta imurin kunnosta. Myös silitysrauta kannattaa putsata säännöllisesti. Lika silitysraudassa voi jättää vaatteisiin ikuisia tahroja.

Muita siivousvinkkejä ovat kuinka poistetaan lemmikinkarvat ja puutarhamulta, puhdistetaan tuulettimet, vanhan hammasharjan hyötykäyttö ja monia muita.Löydä Suomen parhaat kukkakaupat