Mitä kukat kertovat antajastaan? 15 kukkaa joka symboloi rakkautta

Vuosien ajan kukkien lahjoittaminen on ollut paras tapa osoittaa rakkautta. Monet ostavat kukkia niiden merkityksen perusteella, mutta kaikki kukat eivät symboloi rakkautta samalla tavalla.

Jotkut rakkautta symboloivat kukat edustavat myös ystävyyttä, uskollisuutta ja arvostusta.

Tämän oppaan avulla opit kukkien merkityksiä ja valita oikean rakkauden symbolin henkilölle, olipa hän kumppanisi tai joku jonka tapaat ensimmäistä kertaa. Käytä erilaisia kukka-merkityksiä ilmaisemaan ajatuksiasi ja tunteitasi heitä kohtaan. Jos onnistut, ehkä he istuttavat tulppaanit päällesi!

Kukat jotka symboloivat rakkautta ja kiintymistä

Näytä rakkautesi sisältä tulevalla eleellä, kuten kukkien antamisella!

On olemassa monenlaisia rakkautta symbolisoivaa kukkaa, mutta ikonisin on kuitenkin punainen ruusu. Ruusu tunnetaan rakkauden kukkana. Punainen ruusu symboloi syviä tunteita ja haluja. Punaiset ruusut annetaan perinteisesti rakkauden eleenä, mutta eivät ole ainoita kukkia jotka ansaitsevat tämän tittelin. Pionit, auringonkukat tai tulppaanit ovat muita rakkauskukkia, jotka symboloivat onnea, vaurautta ja romantiikkaa.

Jos tykkäät enemmän kasveista kuin kukista, laventeli on kasvi joka symboloi rakkautta ja jota voidaan käyttää koristamaan lahjoja tai hajuvesiä. Jatka lukemista oppiaksesi lisää romanttisimmista kukista. Olemme luokitelleet rakkaudenkukat läheisyyden, perheen tai ystävyyden symbolin mukaan.

Romanttiset kukat ja niiden merkitykset

Olipa tämä ensimmäinen tai kolmaskymmenes ystävänpäiväsi, lämpöä ja kiintymistä välittävän lahjan valitseminen on vaikea tehtävä. Voit tänä ystävänpäivänä luoda kimpun jossa jokainen kukinta tarkoittaa erilaista rakkauden symbolia. Tutustu romanttisimpiin järjestelyihimme, inspiroituaksesi.

1. Punainen ruusu

Kuten aiemmin todettiinkin, punainen ruusu on romanttisin kukka. Kuten monet tutkimistamme kukista, punaiset ruusut tulevat eri sävyissä, jotka symboloivat eri merkityksiä. Esimerkiksi kirkkaanpunainen ruusu edustaa romantiikkaa, ja viininpunainen taas symboloi rakkautta, jota ei ole vielä tajuttu. Klassinen punainen ruusu on usein paras valinta ilmaisemaan syvintä kiintymystäsi.

2. Tulppaani

Tulppaani on toiseksi romanttisin kukka, punaruusujen jälkeen. Tämä on tuoksuva suosikki, jota käytetään usein juhlimaan kevään pyhäpäiviä, kuten pääsiäistä ja äitienpäivää.

Tulppaanit merkitsevät täydellistä rakkautta. Kuten monilla kukilla, myös tulppaanien eri väreillä on usein oma merkityksensä. Punaiset tulppaanit ovat voimakkaimmin liitettävissä todelliseen rakkauteen, kun taas violetit symboloi kuninkaallisia. Keltaisten tulppaanien merkitys on kehittynyt, toivottoman rakkauden symbolina, nyt ilmaukselle iloisille ajatuksille ja auringonpaisteelle. Valkoisia tulppaaneja käytetään arvokkuuden vaatimiseen tai anteeksiantoon.

3. Neilikka

Neilikka on yksi monista rakkautta symbolisoivista kukista. Tämä kukka symboloi kiehtovuutta ja erottelua. Vaaleanpunaiset kukat symboloivat ihailua kun valkoiset kukat taas symbolisoivat puhtautta ja onnea. Pinkkejä neilikoita annetaan lahjaksi usein kiitollisuuden merkkinä.

4. Orkidea 

Salaperäiselle ja ainutlaatuiselle rakkaudelle, suosittu orkidea on ollut lahja joka edustaa hienostuneisuutta, luksusta ja salaperäisyyttä jo vuosia. Tämä eksoottinen kukka symboloi myös rakkautta, kauneutta ja voimaa, ja on täydellinen lahja ilmaista rakkauttasi ja onneasi rakastamalle henkilöllesi.

5. Pioni 

Pioni on myös rakkauden kukka. Pioneja nähdään usein hääkimpuissa ja ne ovat tärkeitä kiinalaiselle kulttuurille. Kiinan virallisena symbolina, kukalla on suuri rooli juhlapyhinä, sekä perinteisessä että kiinalaisessa uudessa vuodessa. Pioni tarkoittaa kiinaksi sanaa “kaunein”. Ilmaise rakkautesi kumppanillesi antamalla pioneja ja kertomalla että hän on kaunein.

Kukat jotka edustavat rakkautta ja ystävyyttä

Valitse kukka joka symbolisoi ystävyyttä ja rakkautta, jos et halua romantiikkaa ystävänpäivääsi. Yksi suosituimmista rakkauden ja ystävyyden kukista on inkalilja.

6. Inkalilja

Inkalilja tai ”prinsessalilja” edustaa vahvaa sidettä ja menestystä. Ne symboloivat uskollisuuden piirteitä, kuten omistautumista, tukea ja selviytymistä. Inkaliljat tunnetaan myös vahvana pysymisen eleenä. Tämä kukka on loistava lahja ystävälle, joka on kokenut kovia ja siitä huolimatta aina tukenut sinua.

7. Auringonkukka

Auringonkukka edustaa ihailua, uskollisuutta ja pitkäikäisyyttä. Auringonkukka muistuttaa monia lämpimistä kesäpäivistä ja aurinkoisista muistoista. Tämä ihana kukka on täydellinen tapa kertoa jollekin, että tulette aina olemaan ystäviä ja että arvostat sitä mitä he tekevät sinulle.

8. Krysanteemi

Krysanteemit valkoisissa, violeteissa ja sinisissä väreissä ovat erityisen hyvät kukat, ilmaisemaan tunteitasi ystävillesi. Herkät terälehdet lähettävät viestin ilosta, optimismista ja uskollisuudesta. Nämä ovat myös suosittuja kukkakimpuissa ja koristeena. Paras kimppu saadaan kun nämä sekoitetaan muiden suosittujen ystävyyttä symbolisoivien kukkien kanssa.

9. Zinnia

Valitse zinnia-kukka jos haluat muistaa erityistä ystävää tai henkilöä joka ei ole enää kanssasi, muistuttaaksesi häntä muistoistanne. Kukkien värin merkitys on suuri, joten valitse raidalliset ja eriväriset zinniat muistaaksesi ja kunnioittaaksesi ystävääsi.

10. Orvokki 

Orvokkien tiedetään edustavan uskollisuutta. Kukan sininen sävy symboloi uskoa, hellyyttä ja intuitiota ja violetilla sävyllä tiedetään olevan kuninkaallista symboliikkaa. Nämä ovat silmiinpistäviä kukkakimpussa ja sopivat kauniiksi lahjaksi henkilölle jonka haluat hyväksi ystäväksesi.

Kukat jotka symboloivat rakkautta ja perhettä

Kimpun antaminen perheenjäsenelle ystävänpäiväksi voi tuoda paljonkin iloa. Valitse kimppu joka ilmaisee iloa ja läheisyyttä, perheenjäsenelle tai läheiselle.

11. Päivänkakkara 

Lempeälle päivänkakkaralle on osoitettu monia tarkoituksia. Viattomuus, yksinkertaisuus, ilo ja onnellisuus sekä hyvä onni uusille aluille, ovat esimerkkejä näistä. Anna päivänkakkaroita nuorelle henkilölle, edustamaan puhtautta, lapsuuden viattomuutta, yksinkertaisuutta ja iloa.

12. Hortensia

Hortensiat symboloivat sydämellisiä tunteita rakkaillesi, mukaan lukien puolisosi, lapsesi ja perheesi. Tämä kukka edustaa yhtenäisyyttä ja on ihana lahja niille, jotka asuvat kanssasi.

13. Lilja

Liljat symboloivat puhtautta ja hienostuneisuutta. Valkoiset liljat symboloivat vaatimattomuutta ja viattomuutta, kun taas oranssit liljat intohimoa. Toisenlainen lilja, Kielo symboloi suloisuutta ja sydämen puhtautta. Nämä hienot kukat ovat täydellinen lahja perheenjäsenelle, jota kunnioitat ja ihailet.

14. Syreeni

Kuten päivänkakkara, syreenit symboloivat myös nuorekasta viattomuutta. Syreenin väreillä on monia erilaisia symboleja. Valkoiset syreenit symboloivat puhtautta ja viattomuutta, violetit syreenit symboloivat hengellisyyttä ja siniset syreenit symboloivat rauhaa ja onnea. Purppuran väriset syreenit edustavat rakkautta ja intohimoa ja ovat kukinnan romanttisin väri. Vaalean violetti syreeni on suosituin väri, ja symboloi ensirakkautta. Niitä voi käyttää herättääkseen ensirakkauden tunteen.

15. Gardenia

Gardeniat, eli keikarinkukat edustavat lapsia ja perhettä, puhtauden ja suloisuuden merkityksensä vuoksi. Ne symbolisoivat myös ovat luottamusta, toivoa ja selkeyttä. Ne jotka meditoivat, pitävät kukkaa merkkinä puhtaudesta ja energiasta.

Jos etsit erityistä lahjaa voit jättää pysyvän vaikutuksen tuttuihisi suosikkikukkiesi avulla. Rakkaasi arvostavat lahjasi huomaavaisuutta ja tuntevat olevansa rakastettuja valitsemasi kukkien ja niiden merkitysten avulla. Jos tarvitset inspiraatiota, katso eri tyyppisiä kukkakimppuja ja osta erilaisia kukkia räätälöidäksesi oman erikoiskimppusi!Löydä Suomen parhaat kukkakaupat